اندیشکده قدیر

اینجا محل تبادل نظرات اندیشمندان اراکی است

اندیشکده قدیر

اینجا محل تبادل نظرات اندیشمندان اراکی است

اندیشکده  قدیر

باسلام
به اندیشکده قدیر خوش آمدید
امیدوارم مطالب ارایه شده مفید واقع شود
جهت آشنایی بیشتر با مدیر وبلاگ به قسمت در باره ما مراجعه کنید

طبقه بندی موضوعی

شاخصه های اعضای شورای شهر

شنبه, ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۲۱ ب.ظ

شاخصه های انتخاب اعضای شورای شهر

حضرت علی (ع) می فرمایند الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَیْرِ». فرصت چون ابرگذرانند. پس فرصتهاى نیک را غنیمت بشمارید.» نهج البلاغة حکمت 21 - ص 471

فرصتها هم چون ابر بهاری می گذرند. باید از فرصت های شخصی و اجتماعی، فردی وگروهی مان حداکثر استفاده را ببریم، زیرا قابل تکرارنمی باشند، وگرنه افسوس بعد ازفرصت های ازدست رفته سودوثمری ندارد.باید جلوی فرصت سوزی هاراگرفت، چون وقت تنگ است و کارهای در صف بسیار!

انتخابات شورای اسلامی شهرکه یکی ازفصول متعالی قانون اساسی می باشد در پیش است و حدود دو ماه دیگر باید عده ای را برای سیاست گذاری ومدیریت کلان شهرهای مان انتخاب و برمسند شورای شهربنشانیم وبرای یک دوره بی بازگشت سرنوشت شهرمان رابه آنهابه سپاریم تا بایدها و نبایدهای شهر رابه شکل مناسب رقم زنند و برانجام آن‌ها نظارت نمایند.

مهمترین سؤالی که دراینجا مطرح می شود این است که منتخبین مابرای تکیه زدن برکرسی شورای شهر باید چه ویژگی هایی داشته باشند، تاابتدا فرصتهاوتهدیدهارابه خوبی بشناسند وسپس  ازفرصت ها به خوبی استفاده نموده وبرای تبدیل تهدیدها به فرصت نیزدارای برنامه وراهکارهای اجرایی باشند؟

(اشاره) به کوچه ای رسیدم که پیرمردی از آن خارج می شد، به من گفت: «نرو که بن بستـه!» گوش نکردم و رفتم. وقتی برگشتم و به سر کوچه رسیدم، پیر شده بودم!!!

(برای رفتن به کوچه بن بست فرصتی نیست)

رسالت شورای شهررا می توان به طورخلاصه در چند بند به شرح زیر بیان نمود.

1- برنامه ریزی های راهبردی و کلان شهری برای داشتن شهری پیشرفته واسلامی

2- انتخاب شهردار

3- پشتیبانی،هدایت وحمایت ازشهرداروشهرداری

4- تصوب برنامه های سالیانه وبودجه شهرداری وهمچنین کنترل،نظارت وهدایت درراستای اجرای برنامه های مصوب

5- ارزیابی وارزشیابی عملکرد شهرداری و رفع اشکالات احتمالی وانجام نظارت مستمربرای جلوگیری ازانحراف دراجرای برنامه های مصوب

به طور کلی می توان گفت شورای های اسلامی شهروروستا نقش تقنینی و نظارتی دارند، و شهرداری ها نقش اجرایی وعملیاتی.

وجود ساختارتشکیلاتی واجرایی مناسب برای شهرداریهاعلاوه برتسریع دراجرانقش موثری درکاهش هزینه هادارد.

برای تعیین ویژگی های منابع انسانی در سازمان ها مدل های مختلفی تعریف و ارائه شده است. یکی از این مدل ها، استفاده از مثلث KASاست، که در آن بر دانش، توانایی و مهارت تأکید می شود؛ لذا با توجّه به انتظاراتی که از شورای شهر می رود؛ کسانی باید نامزد تصدی این جایگاه قانونی شوند که علاوه بر شاخص های عمومی و قانونی عضویت در شورای شهر، ویژگی­های یک عضو شایسته ی شورای اسلامی شهر را دارا باشند که درچند دسته زیر قابل تقسیم  است؛ ومتناسب با هر کدام مواردی را در ادامه ملاحظه خواهید فرمود.

دانش((Knowledge           

o آشنایی با دانش وفنون برنامه­ ریزی راهبردی و برنامه ریزی کلان شهری

o آشنایی با دانش مدیریت (اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی،مشارکتی، بحران و ...)

o آشنایی با موضوعات شهری و فرآیندهای موجود در شهرداری ها

توانایی((Ability 

توانایی اعمال درونی هستند که اجرای ماهرانه راحمایت می کنندوبخشی آزانها عبارتنداز؛        

توانایی نگارش متون و اسناد، تشریح وضعیت و حالات ،ارایه ایده­های نو (کمّی و کیفی)ودارا بودن تجارب مرتبط با موضوع.

مهارت((Skill 

      مهارت نتیجه پایداراجرای حرکاتی است که هدف گرا،اکتسابی وتکلیف ویژه هستنندکه دراینجا به بعضی ازآنهااشاره می شود؛                   

مهارت تدوین برنامه، تفکّر نکته سنج، تحلیل سیستم­ها، تدوین برنامه­ های راهبردی، تجزیه و تحلیل موضوعات و فرآیندها،مکاتبه نامه نگاری،مذاکره وسخنوری ، گوش دادن فعّالانه و ارتباط دوستانه و دقیق با محیط (در سطح شورا، شهرداری و شهر)

در بعضی دسته ­بندی­ها، شاخص­ نگرشنیزبه عنوان شاخص چهارم مطرح می­ با شد؛ که در موضوع شورای شهر از اهمیّت خاصی برخورداراست؛ لذا لازم است که ازنظرنگرشی نیز از توانایی قابل قبول برخوردار باشد،که مصادیق آنها به قرارزیراست.

 نگرش ((Attitudes

o صداقت، قابل اعتماد، وجدان کاری، مسئولیت پذیری،داشتن رویکرداستراتژیک وسیستمی، دین باوری در عمل و نه در شعار،مصونیت از نگاه های قومی و قبیله ای و حزبی، دارا بودن نگاه ملی مدیریت دانش کنارعملکرد شهری، معتقد به خرد جمعی و بهره گیری از توانمندی های جمع وداشتن روحیه مشارکت.

دو نکته مهم:

1. رابطه بین شورای اسلامی شهر و شهردار باید درکمال رفاقت و صمیمیت باشد، تا بتوانند بر مشکلات عدیده موجود درون شهری و برون شهری فائق آیند؛ ضمن اینکه حدود این رابطه باید کاملاً تعریف شده و دقیق باشد، تا علاوه براعتماد شهرداربه حمایت شورابه وظایف نظارتی شورای شهر خدشه ای وارد نگردد.

2. اعضای شورای شهر باید دارای برنامه های هدفمند و ایده های نومشخص برای اجرا باشند. به عبارتی بایدبه کسانی رأی داد که ایده و برنامه دارند، ولی ابزاری برای پیاده سازی آن‌ها ندارند؛ و این فرصت را موقعیتی می دانند برای پیاده سازی ایده ها و برنامه های مفید برای شهر.

به عبارت دیگراعلام آمادگی افراد شایسته امکان انتخاب رابرای شهروندان میسرمی سازد.که صدالبته انتخاب اصلح مستلزم شناخت کافی ازتواناییهای کاندیداها وهمچنین توقع مردم ازمنتخبشان می باشد .

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۲/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی