اندیشکده قدیر

اینجا محل تبادل نظرات اندیشمندان اراکی است

اندیشکده قدیر

اینجا محل تبادل نظرات اندیشمندان اراکی است

اندیشکده  قدیر

باسلام
به اندیشکده قدیر خوش آمدید
امیدوارم مطالب ارایه شده مفید واقع شود
جهت آشنایی بیشتر با مدیر وبلاگ به قسمت در باره ما مراجعه کنید

طبقه بندی موضوعی

اهمیت حضورمردم درانتخابات

چهارشنبه, ۲۸ فروردين ۱۳۹۲، ۱۱:۰۰ ق.ظ

 

اهمیت حضورمردم درانتخابات

یکی از سطوح و عرصه‌های مهم مشارکت سیاسی، شرکت مردم یک جامعه درانتخابات است. کندوکاودرمورد مشارکت سیاسی این نکته را روشن می‌سازد که با وجود راه‌های گوناگون مشارکت و مداخله در سیاست، صاحب نظران درحوزه مدیریت مشارکتی وپژوهشگران توجه خاص به « انتخابات» و «مشارکت انتخاباتی» داشته ود‌ارند.اهمیت حضورگسترده مردم درانتخابات تاجایی می باشد که محورموازنه سیاسی درهرکشورغالباً برمشارکت انتخاباتی استوارگردیده است. دلیل واضح این امر را نیزمی‌توان دراهمیت انتخابات در جامعه جستجونمود، به‌گونه‌ای که می‌توان گفت بعد زندگی سیاسی شهروندان در دنیای نوین امروزی درانتخابات به منصئه ظهورمی‌رسد.  به عبارت بهترانتخابات مهمترین خاستگاه مردم برای دخالت درتعیین سرنوشتان بدست خودشان می باشد.

درهرکشوری مردم موتور اصلی حرکت جامعه و تضمین کنندة سعادت وبالندگی جامعه به سوی رشد و تعالی خصوصاًدرجامعه اسلامی هستند و بی حضور و مشارکت ، اهداف متعالی اسلام و جامعه اسلامی محقق نخواهد شد. با مطالعه فصول و اصول مختلف قانون اساسی درمی یابیم که مردم نقشی اساسی و جدی، هم در شکل‏ گیری انقلاب ،هم در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هم در تأسیس نظام جمهوری اسلامی و هم در استمرار و اداره نظام اسلامی به رهبری امام راحل ومقام معظم رهبری داشته و دارند. انتخابات ازنظر امام ورهبری معظم انقلاب مهمترین عرصه‏ تأثیرگذاری نقش مردم در نظام جمهوری اسلامی ایران است ودلیل این ادعا برگذاری انتخاباتهای مکرردرطول سالهای انقلاب درمواردی ازجمله :شکل‏ گیری انقلاب و پیروزی آن، حق حاکمیت ملی، تعیین نوع نظام، تصویب قانون اساسی و اصلاحات آن، انتخاب غیر مستقیم رهبری، انتخاب مستقیم رئیس جمهوری، انتخاب مستقیم نمایندگان مجلس، شوراها، همه پرسی، نظارت عمومی و... می باشد.

شرکت درانتخابات عام‌ترین، سهل‌ترین ،کم هزینه ‌ترین وتاثیرگذارترین نوع مشارکت سیاسی مردم دراداره کشوراست که مشارکت مردم درآن یکی ازمعیارهای مناسب برای کشف میزان مقبولیت نظام سیاسی ولو به شکل کمی آن می‌باشد وبه عبارت دیگر نشاندهنده انگیزه‌ها،عوامل وهمچنین موانع مشارکت مردم درعرصه فعالیتهای سیاسی می باشد.

درارتباط با نقش مردم در انتخابات امام راحل می فرمایند:« همه مسئول سرنوشت کشور و اسلام هستند، چه در نسل حاضر و چه در نسل‏های آتیه( صحیفه نور، ج 21، ص 187)، و گمان نمی‏کنم که نقش و اهمیت انتخابات بر کسی پوشیده باشد". بحمدالله هر چه از عمر با برکت انقلاب شکوهمند اسلامی می‏گذرد، مردم مسلمان و متعهد کشور به اهمیت حضور و نقش تعیین کنندة خود در تمامی صحنه‏های انقلاب آشناتر می‏شوند و راز دوام، بقاء و استحکام قیام الهی خود را بهتر کشف می‏نمایند( صحیفه نور، ج 20، ص 193).

مقام معظم رهبری انتخابات را مظهر اقتدار ملی می‏دانندوکراراًبراین نظریه تاکید داشته ودارند که: « اگر ملت عزیز ایران بتواند درانتخابات، آرای فراوان خود را به میدان بیاورد و حضور مردمی، حضور چشمگیری باشد، این بزرگ‏ترین مظهر اقتدار و عزت ملی است»

مقام معظم رهبری چند مسئله اساسی را در انتخابات شرط می‏داند. اولین مورد مسئله حضور مردم‌می باشد. ازنظرایشان هرکس به نظام اسلامی علاقه دارد، در انتخابات شرکت خواهد کرد و انتخابات را یک تکلیف الهی واسلامی می‏دانند. کسانی که به مسائل دینی توجه ندارند نیز باید به چشم یک تکلیف وجدانی و ملی به آن بنگرند. بنا بر این باید انتخابات را یک آزمایش بزرگ بدانند. براین اساس مقام معظم رهبری: انتخابات را یک آزمایش بزرگ و شرکت در آن را یک تکلیف الهی، اسلامی، وجدانی و ملی می‏دانند.

از نظر مقام معظم رهبری، مسئله انتخابات مسئله سپردن سرنوشت بخش عمده امکانات کشور به یک نفر و یک مجموعه است و سرنوشت مسائل اقتصادی، فرهنگی، روابط خارجی و مسائل گوناگون دیگر تا حدود زیادی به این قضیه وابسته است؛ از این رو « مردم وظیفه دارند، به ملاکهای دینی و شرعی و انقلابی نگاه کنند، به روابط و قوم و خویشی و این طایفه و این طور چیزها نگاه نکنند؛ ببینند واقعاً چه کسی با معیارهای الهی و انقلابی مناسب‏تر و به آن نزدیک‏تر است، او را انتخاب کنند و با شور و شوق به عنوان یک وظیفه در این کار دخالت کنند». انتخاب فرد اصلح و دارای تقوا و تدبیر وظیفه ‏ای شرعی، عقلی و انقلابی است و کوتاهی در این امر، یا (کوتاهی) در حضور پای صندوق‏های رأی، خسارت‏های جبران ناپذیری به بار خواهد آورد.

مشارکت گسترده و حضور به موقع و همیشگی مردم در صحنه های مختلف انقلاب خصوصاً انتخابات از نمود های بارزد موکراسی درجامعه اسلامی ایران می باشد.

معمولانوع حکومت ها با توجه به خواست وسطح مشا رکت مردم تعیین می گردد که درهرکشور نیزمتفاوت بوده وبیشترین سطح مشارکت در جوامع دموکراتیک وجود دارد. اما در جوامع بسته و استبدادی مشارکت مردمی یا اصلا وجود ندارد یا اگر هم وجود دارد امری ظاهری و نمایشی است.

دراسلام وجوامع اسلامی منشا حاکمیت خداوند تبارک وتعالی است وهدف اصلی پیاده شدن احکام الهی و تحقق حکومت اسلامی می باشد که به همین دلیل به مشارکت مردم اهمیت زیادی داده شده است به گونه ای که رای و نظر آنها در انتخابات مبنای پذیرش حکومت و زمامداران آن است و حضور آنها در صحنه های اجتماعی، سیاسی و .... از اهمیت زیادی برخوردار بوده و همیشه مورد تاکید اسلام بوده وهست.در این راستا دین مبین اسلام به مشارکت مردم و حضورشان در عرصه های مختلف به ویژه انتخابات سفارش های زیادی نموده است.

براساس نظر ولی فقیه وهمه مراجع احساس مسئولیت در کلیه امور مربوط به سیاست و حکومت و جریانات اجتماعی بر یک مسلمان واجب است به عبارت دیگر مشارکت یک مسلمان در مسائل سیاسی اجتماعی صرفا به واسطه انگیزه های فردی خودش و یا به خاطر تامین منافع شخص اش نمی باشد بلکه یک مسلمان درراستای تکالیف شرعی و پایبندی به دستورات اسلام بر خود لازم می داند باتوجه به توانائیهای خود درارتباط با موضوعات اجتماعی مشارکت فعال داشته باشد.

مقام معظم رهبری امسال راسال حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی اعلام فرمودند که باتوجه به انتخابات ریاست جمهوری وهمزمان انتخابات شوراهای اسلامی شهروروستا حماسه سیاسی واقعی باحضورگسترده وانتخاب آگاهانه مردم به خوبی رقم خواهد خورد وهمچون گذ شته شعوروصف ناشدنی مردم باحضوردرپای صندوقهای رای، فرصت طمع ورزی ،شیطنت واخلال دراداره کشورازبدخواهان ودشمنان خواهد گرفت.

انتظارامام راحل ،رهبری معظم ،شهدای گرانقدروهمه یاران واقعی انقلاب ازمردم همیشه هشیارودرصحنه، درانتخابات آتی هم برای انتخاب ریاست جمهوروهم درانتخاب اعضای شورای اسلامی شهروروستاهاحضوری گسترده ،آگاهانه وهوشمندانه برای انتخاب افراد اصلح وواجدشرایط بامعیارهای گفته شده می باشد

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۱/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی